MACHINEFABRIEK AARDAPPELBUNKERS VOORWASSERS SCHILLEN
SNIJDEN BAKKEN ONTVETTERS SCHUDZEVEN TRILLERS EN KOELEN

Machines in aanbouw voor een 3000 kg/uur voorgebakken frites
productie lijn voor C.O.R.A.M. Bologna in Italë

BOGIMEX.COMOp de voorgrond een vetafdruipband vervaardigd met een rvs draadogenband. Daarnaast de fritesbakoven in aanbouw. Verwarmt door een interne warmtewisselaar. Berekeningen warmte capaciteit VO uitgerekend en gecalculeerd door Frank Bogers.Buitenlucht koeltunnel in aanbouw met 3 onderliggende draadogenbanden.

gezinsfoto

Frites bakoven in aanbouw met een schijven motorvariator. Beschermfolie voor het rvs werd aangebracht dmv een groene vloeistof op het rvs te spuiten, deze kon je gemakkelijk worden verwijderd.


Sliversorteerder in aanbouw. Algo ontwerp en machinebouw voor de aardappel verwerkende industrie.

Het roestvaststaal werd beschermd door de rvs platen vooraf in te spuiten met een plastic laag. Dit om het oppervlakte te beschermen tijdens het fabricage proces. Zoals knippen zetten boren slijpen en tig lassen van het plaatwerk.


Schudder met dubbele schudpannen: ontwerp J. Verburgt. Ontwaterings schudder en verdeeltriller in een machine.

Bovenstaande machines uitgeleverd aan Grabher in Oostenrijk. Bakoven met automatische palmolie vul - niveuinstallatie, vetafdruipband en koeltunnel.


Algo vervaardigede ook carborundum schotelmachines onderlossers voor aardappelbulk transport vulsystemen en opvangbunkers en verdeelbanden zie ook transportbandenboek.com


Koos Smout Jac Steijns Frans Dhaese Suus de Kock Ad de Kock.
De bakoven was bestemd voor de firma van de Pijl in Utrecht de Meern.

Deze foto's zijn gemaakt bij Friba GMBH Pommes Frietes in Elsdorf Duitsland (in de buurt van Bergheim (Keulen))


RVS plaatwerk werd nog veel met de elektrode gelast.
Machines kompleet met aandrijvingen en klepsystemen
voor verwarming

Machines kompleet met aandrijvingenKlepsystemen voor verwarming en verdeling van de thermische olie voor de bakoven. Electronisch aangestuurt door ERA kastje en tvg voeler

De slijptol was een onmisbaar stuk handgereedschap. Bankwerker Frans Dhaese


Instort chute snijmachine met sliverremover.

Bakoven vor frites en chips in aanbouw


Aandrijfmechanisme van een aardappelbunker.

Aardappelbunker bekleed met 18 mm hechthout of betonplex


Adrie de Kock Machinebankwerker.

Frans Dhaese Koos Smout Ad de Kock Suus de Kock constructiebankwerkers en installatie monteurs voor de frites en aardappel industrie


Even nieuwe software inladen en de PLC kan gestest worden door onze Top elektrieker ;-) Ad Denisse

Schudzeef met excentrische aandrijving. Werkt altijd ontwerp constructie tekenaar Frank Bogers


Motor wormwiel aandrijving met ketting overbrenging

Frites snijsijsteem opstelling: RVS voorraadbunker voor geschilde aardappelen. Vertikale opvoerband met glijgoot naar de Slitmaster fritessnijmachine. Met ALGO 6 rols frites rollensorteermachine inclusief zetmeel afsproeibuis.


ALGO frites buitenlucht koeltunnel 3000 kg/h. Koelt de frites terug tot 5º C boven de buitenlucht temperatuur. 20.000 m3/h

vlnr. Thijs Huismans Bert Rens Frans Dhaese Bertus Bosters ? Ad Laanen en Adrie Bosters poseren voor 30 tons bunker klant Belgische Leger te Peutie te Vilvoorde


Stalen bandframe voor frites bakoven.

Pneumatische bediende hijsinrichting voor het splitsen van boven en onderframe van de bakoven (dit voor het schoonmaken van de bakpan)


Gas gestookte frites bakoven

Koeltunnel band met daar voor vetafdruipband


Hierboven en onder een indruk van een eigen ontworpen bakoven, met de juiste berekeningen van V.O. en kgcal op weg naar succes.

De bakoven werd destijds gemaakt voor Italié met een eindproduktie van 3000 kg/h !! Eind jaren 1970


De bakovens werden uitgevoerd met een interne warmtewisselaar. Deze waren vervaardigd uit roestvrijstalen buizen. Een vlotter zorgde voor het juiste niveau van de bakolie. De bakolie of bakvet was geharde palmolie, stolpunt 63 °C. Het verwarmings medium was van thetmische olie. De thermische olie werd verwarmd door een ketel van de Fa Watson destijds vertegenwoordigd door Reputabel uit Weesp.

Aardappelen vooral bintjes werden gebruikt om frites van te bakken. Deze hebben een goed drogestofgehalte van 20 %. Bakoven voor het voorbakken van verse frites, welke werd bewaard bij een temperatuur van 4 graden Celcius. Voorgebakken frites heeft een eind vochtgehalte van 61 a 62 %


 

 

Voetbal elftal: vlnr:staand: Rinus Baks - ?- Thijs Huijsmans - Ad Buuron (Hoogerheide) - Frans Dhaese - Robert Bogers - Geert van Oevelen - Rein Meesters en John Paul Bogers. zittend : Henk v d Aarsen (Steenbergen) - Frank Bogers - Ben Rens - ?

Frites voobakovens van de Fa Algo uit Lepelstraat. Er werden komplete friteslijnen geproduceerd,
met een capaciteit van 100 t/m 3000 kg/uur. Vanaf het ruw product , gewassen geschild, gesneden,
gebakken en gekoeld in de doos van 10 kg.
Meer weten over transportbanden kijk op transportbandenboek.com